Szűcs Gyula László (1950-2021)

2021.01.25. 08:00

Egykori tanárától búcsúzik a DUE

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shuttersock

1979–ben kezdett dolgozni az NME KFFK Géptan Tanszékén, mint tanszéki mechanikus. Munkája során egészen nyugdíjazásáig intézményünk ipari és kutatási tevékenységének támogatása volt a feladata, amit mindvégig lelkiismeretesen, példamutató precizitással és nagy lelkesedéssel végzett, akár szabadidejét is feláldozva. Nyugdíjazása után sem szakadt el az intézménytől, tevékenységét az Ecotech Nonprofit ZRt. kötelékében folytatta, mint műszaki asszisztens.

Számos, az Egyetemen tervezett és kivitelezett gép, berendezés őrzi a keze nyomát. Segítőkészsége legendás volt, tanácsai, ötletei nagy segítséget nyújtottak még a legtapasztaltabb tervező kollégáknak is. Folyamatosan képezte magát, egész életében nyitott volt az új ismeretek megszerzésére, tiszteletre méltó igyekezettel törekedett újabb és újabb szerszámgépek használatának kitapasztalására, technológiai ismereteinek bővítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!