hetedik maratoni horgászverseny

2021.08.19. 12:00

Egész napon át a bot végén a kulcsi Duna-parton

Kulcs – A helyi Horgász és Természetvédő Egyesület augusztus 14-re szervezte meg hetedik alkalommal maratoni horgászversenyét.

Török Tímea

2020.04.04. Szekszárd Vízpartra invitált a napsütéses szép idő. Mintegy hatezer-ötszáz kilogramm halat telepítettek a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetségének (TOHOSZ) vízterületein március harminc és április elseje között. Horgászat körképhez illusztrációs fotók a szekszárdi Sötétvölgyben. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A reggeli gyülekező és kötelező zsíros kenyér elfogyasztása után, a versenyhelyek kisorsolását követően kezdetét vette a huszonnégy órás megmérettetés a kulcsi Hullám utca, Deák utca alatti dunai partszakaszon.

Horgászkörökben csak hallomásból ismert a stressz, a dunai atmoszféra kisimítja a mindennapokat. Így ezt a versenyt, vagy még inkább baráti vetélkedést is jó hangulat jellemezte, amit a bográcsban rotyogó halászlé és a szurkoló családtagok teljesítették ki igazi élménnyé.

Idén rekordszámú horgász, összesen huszonnégyen indultak a maratoni megmérettetésen. A hűvös éjszaka és a Duna apadása megnehezítette az iszapos parttal és a hordalékos partszakasszal a versenyzők dolgát. Ezért azok a pecások, akik napközben nem fogtak semmit – többen is –, nem maradtak éjszakára lent a parton.

Az eredményhirdetésre a szokásokhoz híven, vasárnap reggel került sor. Az idei Kulcsi Felnőtt Maratoni Horgászverseny győztese Rabóczki Zoltán lett, a második Katona Zoltán, a harmadik helyezett Várhelyi Péter lett.

Baráti vetélkedés jellemezte a maratoni versenyt Fotó: MW-archív

A mérlegelés statisztikáját idézve közel tíz kilogrammnyi fogás aranyérmet ért a versenyen, az ezüstös helyezést mintegy hat kilogramm fogás érdemelte ki, és kicsivel több mint öt kilogramm halat gyűjtött a szákba a bronz medállal jutalmazott horgász ezen a kulcsi egyesületi versenyen.

– Vannak olyan ismerőseink, barátaink, akikkel egész évben csak ezen a rendezvényen találkozunk. Ezért mi is nagyon várjuk a 24 órás versenyeket. Most sem csak a versenyre hegyeztük ki a rendezvényt. Nagyon sokat jelent a találkozás öröme, a csodálatos dunai látkép, a baráti beszélgetések. A versenyzőkön és családjukon kívül mindig lejönnek a partra a település lakói közül érdeklődők, az egyesület tagjai közül is sokan akik versenyezni ugyan nem szeretnének, de szívesen vannak közösségünkben – adta hírül lapunknak a Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület szóvivője, Méreiné Vali.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!