LEHETŐSÉGEK A HELYBEN MARADÓKNAK

2019.12.18. 19:00

Bő hatmillió forintos támogatás fiataloknak és kisgyermekes családoknak Iváncsán

Humán szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatok nyertesei vehettek át támogatást hétfőn a faluházban.

Sági Zoltán/FMH

Az ünnepélyes átadóra azok kaptak meghívót, akik a település nyertes pályázatán életkezdési támogatásban, letelepedési támogatásban vagy baba-mama támogatásban részesültek. Az állófogadással egybekötött eseményen – a településnek a pályázaton való részvételét kezdeményező Molnár Tibor polgármester köszöntője után – a nyertesek személyazonosságuk igazolását követően vehették át a megítélt támogatásokat. Szám szerint 40 fő kapott baba-mama támogatást, 19 fő életkezdési támogatást és három fő letelepedési támogatást. Az elnyert támogatások átlagos összege 100 ezer forint volt, amit karácsony közeledtén különösen is örömmel fogadtak a község fiataljai és kisgyermekes családjai.

A letelepedési támogatásban részesülő Timi és Laci a kis Nándival Belgiumból települt haza fél esztendeje, és a kedvező ingatlanárak miatt választották Iváncsát lakhelyül. Hét év kinti tartózkodás után azért jöttek haza, mert, mint Timi fogalmazott, nem voltak boldogok. Konkrétan: elérték azt az üvegplafont, amelyet Laci informatikusként és Timi spanyol lovasiskolai oktatóként sem tudott áttörni.

– Bár a támogatás összege valójában csak jelképes, jól mutatja azt az irányt, amelyet a további támogatásokkal a település követni szándékozik – mondta el Molnár Tibor polgármester, hozzátéve: Iváncsán prioritás a fiatalok letelepítése, megtartása, a kisgyermekes családok támogatása és a helyi munkalehetőségek kínálatának intenzív bővítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!