A DELEGÁLTAK A MEGYEI KÖZGYŰLÉS KÉPVISELETÉT LÁTJÁK EL

2019.11.08. 17:00

Bizottságok alakultak a Fejér Megyei Közgyűlésen

A Fejér Megyei Közgyűlés csütörtökön délelőtt rendkívüli ülést tartott a megyeháza dísztermében. Személyi kérdésekben döntöttek, közhasznú egyesület pályázatát támogatták.

V. Varga József/FMH

Amint elhangzott: az előzetes egyeztetések alapján, az inkluzív önkormányzatiság kialakítása érdekében szükségessé vált a közgyűlés állandó bizottságának létszámát 7 főre emelni, ezért a grémium szervezeti és működési szabályzatát e szerint módosították.

A megyei önkormányzat közgyűlése a pénzügyi, jogi és fejlesztési bizottság elnökének Sükösd Tamás megyei képviselőt, alelnökének Mód Barnabás megyei képviselőt, tagjainak Wilmek Tibor, Kovács Judit, Szili Csaba, Kátai György és Horváth Bálint megyei képviselőket választotta.

A Fejér megyei top projekt bizottság elnökének Gárday Balázs megyei képviselőt, alelnökének Kozári Kristóf megyei képviselőt, tagjainak Árgyelán János, Ecsődi László megyei képviselőket és Brunner Erzsébetet választotta.

A megyei képviselők a Fejér Megyei Önkormányzat, illetőleg a Fejér Megyei Közgyűlés képviseletére: a Fejér Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórumba Molnár Krisztiánt, a közgyűlés elnökét és Horváth Bálint képviselőt delegálták. A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanácsba Bechtold Tamás képviselőt. A „8-as főút” Térségi Fejlesztési Tanácsba Pálffy Károly alelnököt, megyei képviselőt. A Fejér Megyei Értéktár Bizottságba a bizottság elnökének Balog Gábor képviselőt, a bizottság tagjának Árgyelán János képviselőt. A Közép-dunántúli Területi Vízgazdálkodási Tanácsba Molnár Krisztiánt, a közgyűlés elnökét delegálta a testület.

A megyei testület a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Döntés-előkészítő Bizottságába, és a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórumba és annak Irányító Csoportjába megválasztotta Molnár Krisztiánt, a közgyűlés elnökét, majd a közgyűlés egyöntetűen javasolta, hogy a szóban forgó grémium elnöki teendőit is Molnár Krisztán lássa el.

Az ülés végén a Fejér Megyei Közgyűlés megtárgyalta és támogatta az Echo Innovációs Műhely (közhasznú szervezet) által a Miniszterelnökséghez benyújtandó, a jövő év január elsejétől 2022. december végéig szóló Civil Információs Centrum cím elnyerésére benyújtott pályázatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!