perkátán

2020.10.06. 15:00

Az aradi vértanúkra emlékeztek

A járványügyi helyzetet figyelembe véve zajlott a megemlékezés Perkátán. Gyertyát gyújtottak és virágot helyeztek el a vértanúk képe előtt.

Horváth Dóra

Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában is megemlékeztek a 13 vértanúról, akiket az 1848-49-es forradalmat és szabadságharcot követően Aradon végeztek ki, 1849. október 6-án. Az általános iskola aulájában kihelyezésre került a tizenhárom magyar honvédtiszt képe, s az intézmény tanulói, dolgozói mécseseket gyújtottak, virágokkal tisztelegtek előttük.

A megemlékezésre a járványügyi helyzet figyelembevételével került sor: minden osztály külön, maszkot felvéve, meghatározott időben vonult az aulába, ahol az osztályból kiválasztott tanuló elmondta társai számára az emlékezés szövegét, majd azt követően visszatértek a tantermekbe. Így tudták lehetővé tenni, hogy az alsósoktól a felsősökig mindenki részt vegyen a megemlékezésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!