többen választják a családi ünnepi étek elkészítésének kellemes módját

2018.12.25. 09:00

A kulcsi boszik százötven adag halászlét főztek

A kulcsiak különleges módját választják a családi karácsonyi halászlé elkészítésének: bográcsokban főzik meg szenteste előtti napon egy közösségi rendezvényen, s ha már főznek, össze is mérik, kié a legjobb.

Körmendi Erzsébet

Negyedik éve már, hogy az önkormányzat és helyi civil szervezetek karöltve megszervezik a karácsony előtti halászléfőző-versenyt. Az előző évek kisebb-nagyobb sátraihoz képest a mostani helyszín profi volt: a korszerű és hatalmas sátor alá felsorakoztatott asztalokból választhattak maguknak főzési helyszínt a családok, civil közösségek, baráti társaságok tegnap délelőtt. Mint kiderült: rendezvényszervezéshez kapcsolódó pályázaton nyerték ezeket a sátrakat is, számos más eszközzel együtt.

Tizenegy óra tájban már mindenütt rotyogtak az alaplevek, filézték a halszeleteket, közben átmentek egymáshoz, beszélgettek, jó szívvel kínálták egymásnak a házi főzésű pálinkáikat, saját boraikat, az asszonyok sütötte pogácsákat, süteményeket.

Bodahelyi Gyula feleségével is fiával Bölcskéről érkezett: – Tavaly októberben vettünk itt egy kis faházat és eljöttünk a halpartira. Nagyon tetszett az a közvetlenség, kedvesség, ahogyan a polgármester fogadott bennünket. Szeretnénk ehhez a jó közösséghez tartozni.

Vasárnap délelőtt mindenütt rotyogtak a fi nomságok Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Nem csak halászlék készültek. Hegedüs József például kiváló krumplit és fűszeres húsfalatokat, a Kemencés Kézműves Egyesület tagjai keszeget és pontyszeleteket sütöttek a verseny résztvevőinek. Jobb Gyula polgármester pedig ezúttal a polgárőr egyesülettel harcsapaprikást készített túrós csuszával. A polgármester örül neki, hogy jó a hangulat, és évről évre egyre többen választják a családi halászlé elkészítésének ezt a kellemes módját. Jótékony oldala is van a programnak: a tavalyi nyertesként most a Jövő Kulcsa Egyesület és a Vidám Emberek Közössége asszonyai alkotta Kulcsi boszik csapata főzte a 150 adagos közösségi halászlét két hatalmas bográcsban, amiből jutott a rászorulóknak is.

Jótékony oldala is van a programnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!