szorgoskodnak az alsós és a felsős diákok is

2020.12.18. 13:00

A kinti virágültetéstől a belső karácsonyfáig

Bár a járvány­ügyi helyzet rendkívülivé teszi ezt a tanévet is, az iskolák igyekeznek izgalmassá varázsolni a gyerekek mindennapjait.

Molnár Emese

A Petőfi Sándor Általános Iskola több olyan eseményről számolt be, amelyeket az elmúlt időszakban szerveztek a fiataloknak. Itt van mindjárt a környezettudatos szemléletmódot erősítő szerepvállalásuk részeként az udvaron kialakított magaságyások ültetése. Ezen projekt megvalósítására a Tesco nagyáruház pályázata által nyertek támogatást, a pénzből tíz virágágyást alakítottak ki. Meg is töltötték földdel, és elérkezett az a pillanat is, amikor az alsós diákok elültethették az első növényeket.

Mutatós kompozíció az aulában

A 3.c osztály tanulói kezdték a munkálatokat, majd sorra jött a másik kilenc alsós csapat. Árvácskákat telepítettek, amely reményeik szerint kitart a tél során. A virágokat a gyerekek folyamatosan gondozni fogják.

Közeledve a karácsonyhoz nem hagyták ki azt sem, hogy ünnepi díszbe öltöztessék a sulit, és ápolják az adventi hagyományokat. Mindezeket a környezettudatos szemléletmód jegyében.

Magokat és virágokat ültettek a gyerekek Fotó: az iskola felvételei

Luca napján, december 13-án például magokat ültettek kis poharakba, és az elkövetkezendő hetekben figyelik a növények fejlődését. A Luca-napi búza keltetéséhez műanyag poharakat, palackokat használtak. Koppányiné Sági Mónika lelkes csapata, a 8.a és 8.c osztály diákjai egy megkopott szánkóra raklap­elemekből egy karácsonyfát alkottak meg az aulában, amelynek díszítéséhez a többi között dobozt, ruhafogast, virágkarót, PET-palackot, száraz faágakat használtak, és az így létrehozott kompozíció pedig nagyon mutatósra sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!