Rendkívüli közgyűlés

2021.07.09. 07:30

A képviselő-testület tagjai három napirendi pontban hozták meg döntésüket a nyílt ülésen

Brousil Csaba

2021.07.08. Rendkvűli közgyűlés Dunaúváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros – Rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtökre Pintér Tamás polgármester. Az ülésen három napirendi pontot tárgyaltak, ebből kettő az Egészségmegőrzési Központhoz kapcsolódott. Az intézmény vezetője, Kleinné Németh Judit a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben foglalt feltételeknek megfelel, kellő jogosultsági idővel rendelkezik, így szeretne nyugdíjba vonulni. Jelenleg is hatályban lévő ötéves kinevezését még 2018-ban kapta, így azt kérte az önkormányzattól, hogy közös megegyezéssel szüntessék meg jogviszonyát augusztus 15-től. A képviselő-testület ezt megszavazta, azzal a módosítással, hogy a jogviszony augusztus 31-ével szűnjön meg.

A második napirend szintén az intézményhez kapcsolódott. Ebben arról volt szó, hogy új vezetővel szemben melyek a munkaköri követelmények. Bár a végleges, elfogadott követelményekről szóló melléklet nem található a napirendnél, az előterjesztésben a hivatal feltételként javasolta az egyetemi szintű végzettséget, a közigazgatási alap és szakvizsga meglétét, 10 év szakmai gyakorlatot és vezetői területen 5 év szakmai gyakorlatot.

Július 15-én rendes ülést tartanak a képviselők Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A harmadik napirendi pont az Innopark Nonprofit Kft. „Tudományos és Technológiai Park” cím elnyeréséhez szükséges döntés meghozataláról szólt. Az Innopark tavaly októberben kérvényezte a tulajdonos önkormányzattól azt, hogy a „Tudományos-Technológiai Park” cím elnyeréséhez kössön szerződést az IPE-Ipari, Tudományos, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesületével, amely a szükséges pályázatot elkészíti. Ehhez akkor forrást is megszavaztak a képviselők: 12 millió forintot fizet a város a pályázat elkészíttetéséért, siker esetén pedig további 2,5 millió forint illeti a pályázatírót. A csütörtöki rendkívüli közgyűlés mindenki számára elérhető előterjesztésében azt írták, hogy a pályázati eljárás folyamatban van, a minősítéshez az Innopark készített egy úgynevezett betelepülési szerződésmintát. Azt is írják, hogy a cím elnyerésével az Innopark Kft. pályázni tud a 2021–2027-es költségvetési ciklusban a tervezett ipari parki fejlesztéseket célzó pályázati forrásokra. A betelepülési szerződés mintáját ugyan nem tartalmazta a nyilvános előterjesztés, de a képviselők elfogadták ezt a napirendet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!