NÉGY TELEPÜLÉS SZEMETESZSÁKOT RAGADOTT

2021.10.27. 17:00

Sokan részt vettek Fejér megyében a közös ügyünkben, a takarításban

Idén már kilencedik alkalommal rendezték meg a TeSzedd! önkéntes szemétszedést, melyhez számos település csatlakozott megyénkből is.

Déri Brenda/FMH

Kilenc éve indult a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, melynek keretén belül rengeteg ember azon munkálkodik, hogy megtisztítsa országunkat attól a temérdek szemétmennyiségtől, amellyel nap mint nap találkozhatunk. Manapság talán az egyik legégetőbb problémánk világszerte a túlzott szemetelés, melynek következtében jelentősen veszélybe sodorjuk az óceánokat, tengereket és a szárazföldet. Éppen ezért globálisan újabb és újabb mozgalmakat indítanak a környezetszennyezés redukálása érdekében. Az egyik ilyen hazánkban is futó program a TeSzedd!, melyet októberben egy héten keresztül rendeztek meg országos szinten. Persze ez nem jelenti azt, hogy az év többi részében ne lenne lehetősége szemetet szedni annak, aki szeretne.

Ezen kezdeményezéshez számos Pusztaszabolcs környéki település is csatlakozott, köztük Iváncsa, Szabadegyháza, Beloiannisz és Seregélyes. A lelkes szemétgyűjtők koordinátorként vagy önkéntes segítőként járulhattak hozzá a területtisztításhoz, ami amellett, hogy csak jót tesz a bolygónknak, még közösséget is épít. Az említett négy település esetében a helyi önkormányzatok voltak a kezdeményező felek, és ők biztosították a szükséges eszközöket is: zsákokat és kesztyűket.

A felnőttek mellett a legkisebbek is beálltak, hogy szebbé és élhetőbbé varázsolják környéküket. A falvak és városok mellett az iskolák és az egyetemek „képviselői” is szemeteszsákot ragadtak és csoportokat alkotva útnak indultak. Sőt, olyanra is volt példa, hogy egy-egy nagyobb, nemzetközileg elismert cég tartott környezettisztító napot, mely során akár vízre is szálltak, hogy tavainkat szabadítsák meg a hulladékoktól.

A TeSzedd! akkora hord­erejű mozgalommá nőtte ki magát 2021-re, hogy már az ország legeldugottabb területeire is elér, ösztökélve ezzel országunk valamennyi lakosát a változásra és a környezettudatosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!