mezőföldi meteo

2021.08.04. 08:00

Zivatarra figyelmeztet az OMSZ

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat, emiatt az ország jelentős részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

duol.hu

Budapest, 2017. augusztus 6. Gyalogosok futnak át az úttesten az esõben Budapesten, az Állatkerti sétányon 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI

Fotó: Kallos Bea

Gomoly-és fátyolfelhők lesznek az égen, de zápor, zivatar inkább csak északon, északnyugaton fordul elő. Az északnyugati szél megélénkül. Reggelre 15 fok köré csökken a hőmérséklet, délután 30 fok körüli kánikula várható.

Fotó: met.hu

Orvosmeteorológia: Fronthatás nem terheli szervezetünket. A fülledtség és a kánikulai meleg megterhelő lehet az egészséges, fiatal szervezetnek is, de különösen a szív- és érrendszeri betegséggel küzdők számára. Erősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, ödémásodás, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Az érintettek lehetőleg kerüljék a fizikai megterhelést és érdemes ügyelniük az előírt gyógyszerek megfelelő alkalmazására. A napos időszakokban nagyon erős UV sugárzással kell számolni. A káros sugárzás ellen ajánlott ruházattal, napszemüveggel és/vagy fényvédő készítményekkel védekezni!

Forrás: koponyeg.hu, met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!