villámcsapás miatt

2021.07.21. 08:00

Mindene porrá lett a kápolnásnyéki családnak

Vasárnap a déli órákban pusztító zivatarsorozat száguldott végig Fejér megye több településén.

FMH

Ennek kíséretében hatalmas mennydörgésben egy villám csapott a kápolnásnyéki Szép Ilonka utca egyik lakóházába. Az épület tetőszerkezetébe épített csaknem 100 négyzetméternyi területen lakószobák, konyha, fürdő – itt élt egy család – teljes terjedelmében égett, minden a tűz martalékává vált.

Szinte minden a tűz martalékává vált Fotó: E. Várkonyi Péter

Férjével és két kisfiával lakott a ház emeletén Filotásné Polgár Éva, aki nyugalmat erőltetve magára emlékezett a történtekre. – Bizony nagyon hirtelen kellett hazaindulnunk a nyaralásból, vasárnap 11 órakor kaptuk a telefonhívást, hogy villámcsapás érte a házat. Anyósomék ketten laknak az alsó szinten, mi a férjemmel, egy-, illetve hároméves kisfiúnkkal pedig az emeleten. Szerencsére mi nem voltunk otthon. Sok szervezet, egyesület, magánember segít, és bár mindenkinek nem tudok személyesen köszönetet mondani, nagyon hálásak vagyunk az összefogásért. Hiszen mindenünk porrá lett. A villám a lenti fürdőszobáig ért el, ezért még ott is az összes elektromos kábel feketére égett és újra kell húzatni, minden műszaki berendezés tönkrement. Ráadásul nem volt időnk lefóliázni a felső szintet, mert veszélyes lett volna, ezért az eső eláztatott az alsó szinten is mindent – nyilatkozta a megyei Hírlapnak Filotásné Polgár Éva.

Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója és a Rescue24 speciális mentőcsoport vezetője elsősorban tisztálkodási és tisztítószereket, ágyneműt, élelmiszert tartalmazó gyorssegéllyel érkezett meg Kápolnásnyékre, ahol két család – négy felnőtt és két kisfiú – élt a házban, akik azonnali segítségre szorultak, ez pedig a segélyszervezet Pákozdon lévő logisztikai központjából gyorsan megérkezhetett. – Azt hoztuk, ami gyorsan előttünk is megjelent a közösségi hálón, annak a kérésnek tettünk eleget – nyilatkozta a nemzetközi mentésben járatos szakember. – De látjuk, hogy folyamatosan érkezik a segítség, helyi vállalkozók meleg ételt hoznak, mások játékot a gyerekeknek. A továbbiakban is figyeljük majd, mire lehet szükség, és tartjuk a kapcsolatot a családdal – tette hozzá Pavelcze László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!