robotokat terveztek

2021.06.21. 07:30

DUE Robotika játszótér

A Dunaújvárosi Egyetem egy projekt keretében ROBOTIKA játszótér néven tehetséggondozó programot indított középiskolás és egyetemista fiatalok számára.

duol.hu

robotika-face

A projektben Dunaújvárosban és Szabadkán szerveztek LEGO, Arduino és Ipari robotok építését és programozását oktató és gyakoroltató foglalkozásokat.

A résztvevők megtanulhatják az alapoktól a robotok építését, a 30 órás oktatás végére pedig saját robotokat is tervezhettek. Az ingyenes tanfolyamokat a Dunaújvárosi Egyetem és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola oktatói vezették.

Az előadások, konzultációk a pandémiára tekintettel online zajlottak, a játékmesterek (oktatók) a képernyőn keresztül mutatták be a robot programozást és építést, a szenzorok és motorok használatát.

A projekt végén a dunaújvárosi és szabadkai résztvevők kölcsönös online tapasztalatcserén mutathatják be saját robot projektjüket. A pandémiát követő nyitás már lehetővé tette a robotok tényleges megépítését és kipróbálását is. A program 2020. október 5-től 2021. június 30-ig tart.

A robotika az új informatikai kutatások egyik zászlós hajója. A ROBOTIKA játszótéren olyan ismereteket kapnak a résztvevők, melyek nemcsak hobbi robotok építését teszik számukra lehetővé, hanem az iparban is használható piacképes tudásra is szert tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!