A hajnali órákban

2021.01.12. 17:00

Orvhalászok kerültek a tolnai rendőrök hálójába a Duna egyik holtágában

A három főből álló társaság tagjait a halászati felügyelő, a hivatásos, valamint az önkéntes halőrök segítségével érték tetten a rendőrség munkatársai. A dunai orvhalászok éppen a korábban elhelyezett leshálókat szedték ki a vízből.

Jakab Klára

A rendőröknek információjuk volt arra, hogy egy tolnaiakból álló társaság egy ideje orvhalászik a Duna holtágában. A tolnai egyenruhások a halászati felügyelővel, a hivatásos és az önkéntes halőrökkel együttműködve 2021. január 8-án a hajnali órákban tetten érték a három – 21, 26 és 35 éves – tolnai férfit, akik a Felső Holt-Duna holtágában korábban elhelyezett nyolc, úgynevezett nyagzóhálót szedték fel. A hálókban különböző halak – ponty, süllő, csuka, dévér és kárász – voltak, amelyek közül egy süllő el is pusztult.

A leshálókat lefoglalták bűnjelként

A rendőrök az orvhalászokat elfogták, és előállították a kapitányságra. Mindhármójukat gyanúsítottként hallgatták ki orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozók a leshálókat, valamint a bűncselekmény elkövetéséhez használt további eszközöket – egyebek között egy csónakmotort és csónakot, továbbá több horgászkészséget is – lefoglalták.

Az orvhalászat hazánk valamennyi folyóján tiltott tevékenység, amely akár félmillió forintos bírságot is jelenthet.

Az eset kapcsán a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!