mutatjuk a programot

2020.01.19. 11:00

Jövő héten lesz az Ökumenikus imahét

Az ökumenikus imahetek sok évtizedes hagyományát minden évben új színnel gazdagítja a világ Krisztust követő közösségei egyikének kiemelt közreműködése.

duol.hu

A tavalyi ökumenikus imahéten (balról) Stermeczki András, Kovács István, Braun Ervin és Szeleczky Csaba

Fotó: Ady Géza

A keresztények egységéért.

Ebben az évben az ökumenikus imahetet január 20-tól január 24-ig (hétfőtől péntekig) tartják Dunaújvárosban a történelmi keresztény egyházak és gyülekezetek. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező ökumenikus imahét rendezvénysorozatra városunkban a két római katolikus templom mellett az evangélikus, a református, valamint a baptista templomban kerül sor, és természetesen részt vesznek rajta a jelenleg templomukat építő görög katolikusok is.

Jézus Krisztushoz közelednek, hogy ezáltal legyenek egymáshoz is közelebb

Az imahét a krisztushívők egységének erősítője, Jézus Krisztusba vetett hitük kifejezője és közös tanúságtétel a világ előtt. A történelem során bekövetkezett egyházszakadások után a keresztények egységére való törekvés több síkon jelentkezik: a szeretetkapcsolat szintjén, az imádság szintjén, valamint hittan és hitbéli párbeszéd szintjén. Általánosan elfogadott vezérelv, hogy a történelmi keresztény egyházak és gyülekezetek Jézus Krisztushoz – mint központhoz – közeledjenek, hogy ezáltal egymáshoz is közelebb kerüljenek.

Meglátogatják a „szomszédot”

Az imahét alkalmaira január 20-tól január 24-ig (hétfőtől péntekig), naponta egységesen este 17 órai kezdettel kerül sor:

Egyetemes Imahét Dunaújváros 2020. január 20-24. 17.oo-i kezdésekkel

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Óvárosi R. Kat. templom

Baptista templom

Evangélikus templom

Református templom

Krisztur Király R. Kat. templom

Braun Ervin baptista gondnok

Jakab Erika református lelkész

Kovács István görög katolikus parókus

Baltási Nándor római katolikus esperes

Stermeczki András evangélikus lelkész

 

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!