jogerősen

2019.12.09. 14:00

Embercsempészés miatt gyorsított eljárásban ítélet

duol.hu

Fotó: pixabay

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt, gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a szerb állampolgárt, aki 2019. december 4-én 8 szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A nyomozás adatai szerint a vádlott a fenti időpontban egy szerb állampolgárral történt megállapodás alapján az M6-os autópálya Budapest felé vezető szakaszán, Magyarországon jogszerűtlenül tartózkodó 8 szír állampolgárságú személyt szállított Nyugat-Európa irányába. A szállítás sikeres lebonyolításáért összesen 800 eurót kapott az őt megbízó szerb állampolgártól.

A rendőrség az M6-os autópályán megtartott közúti ellenőrzés során a vádlott cselekményét leleplezte és a terheltet őrizetbe vette.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, amely büntetés végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről. A bíróság döntése jogerős. – írja a Fejér Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!