viharkárok

2018.08.15. 09:50

Főként leszakadt faágak és megrongált vezetékek miatt riasztották az újvárosi tűzoltókat

A zivatarral érkező erős szélben fák dőltek ki a megye déli részén augusztus 14-én, kedden délután. A viharral összefüggésben nyolc alkalommal avatkoztak be a tűzoltók.

FMKI

Dunaújvárosban egy óriásplakát egy része szakadt le, a lógó darab veszélyeztette a gyalogosokat és a gépkocsiforgalmat. Erről bővebben, IDE kattintva olvashat.

Fotó: dunaújvárosi és sárbogárdi hivatásos tűzoltóság

A 6-os főút forgalmát egy földből kifordult, negyven centiméter átmérőjű, tizenkét méter magas fa akadályozta Dunaújvárosnál. Ugyancsak lombkoronás fák dőltek az útra Cece és Rétszilas között, Vajta közelében, Nagyvenyimnél, Kulcson, valamint a Polgárdit Kislánggal összekötő úton. Nagyvenyimen egy almafa parkoló személyautóra dőlt, amelynek szélvédőjét is megrongálta. A fákat a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos, valamint a polgárdi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták, és a letört ágakkal együtt félrerakodták.

Fotó: dunaújvárosi és sárbogárdi hivatásos tűzoltóság

Dunaújvárosban, a Szórád Márton úton a vihar megrongált egy hirdetőtáblát egy társasház hetedik emeletének homlokzatán. A rétegelt fa alapú óriásplakát bal oldala levált, csupán a ragasztott reklámfelület tartotta. A katasztrófavédelem kérésére a rendőrség értesítette a hirdetőtábla közelében parkoló gépkocsik tulajdonosait, akik a beavatkozás idejére félreálltak autóikkal. A tűzoltók a paksi emelőkosaras járművel közelítették meg az óriásplakátot, amelyet leemeltek a magasból. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.

Fotó: dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság

Templom teteje gyulladt ki tegnap kora este a Tolna megyei Pálfán. A kossuth Lajos utcában az épület hátsó, félköríves tetőszerkezete a csúcsdísz alatt körülbelül két négyzetméteren égett. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók a lángokat kívülről két vízsugárral elfojtották, majd légzőkészülékben mentek fel a padlástérbe, ahol a tetőszerkezet átizzott részeit is eloltották. A munkálatokban a simontornyai önkéntes tűzoltók segítették a hivatásos egységeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában