Police

2024.04.25. 18:00

A paksi egyenruhások helyzetfelismerésének köszönhetően mentették meg egy idős férfi életét

Duol.hu

Forrás: police.hu

A Paksi Családsegítő és Szociális Központ munkatársa kérte a rendőrök segítségét a napokban, mert egy idős gondozottját már napok óta sem telefonon, sem személyesen nem érte el. A paksi egyenruhások a férfi lakásához siettek. Többször csengettek a bejáratnál, de senki nem nyitott ajtót, s az ottlakó ebéddel teli éthordója is az ajtó előtt volt.

A paksi egyenruhások azonnal cselekedtek. A tömbház egyik lakójától létrát kértek. Retkes Gábor zászlós felmászott a magasföldszinten levő lakás erkélyére, ahonnan látta, hogy az idős férfi az ágy és a fal közé szorult, és nem tudott felkelni. Végül az erkélyajtón sikerült bejutnia a lakásba, ahol munkatársaival, Hauszknecht Attila hadnaggyal, Bagladi Zoltán zászlóssal és Illyés László törzsőrmesterrel együtt sikerült a helyiségben levő bútorokat úgy elmozdítani, hogy a bajbajutotton segíteni tudjanak. Értesítették a menőszolgálat munkatársait, akik a sokkos állapotban levő férfit kórházba szállították. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában