Ügyészség

2024.02.03. 19:00

Letartóztatták a többszörösen visszaeső tolvajt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki autókat tulajdonított el Csóron és Székesfehérváron – áll a vármegyei főügyészség sajtószóvivőjének szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Nagy Norbert

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. augusztus 26-a és 27-e között egy székesfehérvári autókereskedés telephelyéről a nyitott és kulccsal együtt tárolt, forgalomból ideiglenesen kivont 1.500.000 Ft értékű személygépkocsit eltulajdonította, amelyet megrongált állapotban hagyott hátra.

A férfi 2023. december 6-án és 2024. január 10-én bement két különböző ingatlanra és onnan rézkábel-kötegeket tulajdonított el összesen 800.000 Ft értékben. A férfi 2024. január 28-a és január 29-e között egy csóri ingatlan elől elvitte a sértett személygépkocsiját a benne lévő indítókulccsal és forgalmi engedéllyel együtt, majd Székesfehérvár felé úgy közlekedett, hogy nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, továbbá járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

A gyanúsított cselekményeit különös és többszörös visszaesőként követte el, állandó munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkezik, a cselekményeit  haszonszerzés érdekében követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye és annak ténye fennáll. Az elkövetett cselekmények tárgyi súlyára és rendszerességére, a gyanúsított személyi körülményeire figyelemmel pedig fennáll a bűnismétlés reális veszélye is.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés fellebbezés hiányában végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában