Bűneset

2023.06.29. 13:00

Letartóztatásban az autótolvaj

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a pusztaszabolcsi férfinak a letartóztatását, aki 2022 júniusában Gárdonyban és Velencén gépkocsit, illetve autóalkatrészeket tulajdonított el.

Fotó: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2023. június 18-án leverte egy velencei műhely ajtajának lakatját, az őrbódé ablakát befeszítette, és a telephelyről ellopta egy gépjármű kulcsait, ezt követően pedig 2023. június 19-én egy gárdonyi autókereskedésből vitt el egy akkumulátort – tájékoztatotta szerkesztőségünket dr. Gácser Zsuzsanna Ágnes ügyész, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2023. június 22-én a kora hajnali órákban egy velencei autókereskedésből 4 db kerékanyát, majd még ugyanezen az éjszakán egy gárdonyi autószerviz udvaráról egy 600.000 Ft értékű gépjárművet lopott el. A gépjárművet utóbb megtalálták, így az okozott kár megtérült.

Figyelemmel arra, hogy a férfi büntetett előéletű, őt lopás miatt már több alkalommal elítélték, és jelenleg is feltételes szabadság próbaideje alatt áll, ezért az ügyészség szükségesnek látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozását, mivel a gyanúsított vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye.

 A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyben kiadott rendőrségi közlemény itt tekinthető meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában