Káreset

2023.06.19. 13:00

Felgyújthatták a szelektív hulladékgyűjtőt a társasház oldalában

Vasárnap feltehetően szándékos gyújtogatás miatt kapott lángra a dunaföldvári Ifjúság téren található szelektív hulladékgyűjtő sziget. Két konténer teljesen használhatatlan lett, amit az önkormányzatnak kell pótolnia, a mellette lévő társasház szigetelésében pedig többmilliós kár keletkezett.

Gallai Péter

Forrás: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A település önkéntes tűzoltóit riasztották az esethez, akik megfékezték a lángokat, ám sajnos a közvetlen mellette álló épület szigetelésének egy részét is meg kellett bontaniuk. Érdeklődésünkre Lajkó Andor, az önkormányzat városfejlesztési és műszaki irodájának vezetője elmondta, minden jel szerint szándékos gyújtogatás történt, a rendőrség nyomozást indított az ügyben. 

Forrás: DÖTE

– Az önkormányzat már korábban telepített kamerát a helyszínre, hogy megelőzzük az illegális hulladéklerakást, mivel a szelektív gyűjtőkbe csak a környezetében lévő társasházak lakói helyezhetik el az ilyen hulladékaikat, így ennek felvétele rendelkezésre áll. Sajnos két konténer használhatatlan lett, egy teljesen elégett, egy pedig elolvadt, ezek pótlása az önkormányzat költsége lesz, mivel a mi tulajdonunk, ami több százezer forint. Ezen felül a mellette lévő társasház lábazata és szigetelése is megsérült, utóbbi a nagy hőtől a láthatónál jóval nagyobb mértékben olvadt meg. Becslések szerint ez több millió forintos kárt és helyreállítást jelent – fogalmazott Lajkó Andor.

Forrás: DÖTE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában