Fórum

2023.06.22. 18:00

Dunaújvárosiakkal is értékelték az évet a rendőrök

Az iskolaőrség működésével kapcsolatos tapasztalatok összegzése, az érintett szervezetek kapcsolattartásának fontossága volt a fórum központi témája.

Duol.hu

Forrás: police.hu

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2023. június 20-án a helyi koordinátorokkal és az iskolaőrökkel közösen értékelték a 2022/23-as tanévet. A konferencián  átbeszélték az iskolaőrség működésével kapcsolatos tapasztalatokat, valamint az előttük álló feladatokról is szó esett. A szakmai fórumra meghívást kaptak a Székesfehérvári és a Dunaújvárosi Tankerületi Központok, továbbá a Székesfehérvári és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumok vezetői is, írja a police.hu. A fenntartók az iskolaőrök tevékenységével összefüggésben kiemelték, hogy szakszerű felkészültségük és képzettségük egész tanév során megmutatkozott a pedagógusok munkájának hathatós támogatásában és a gyermekek részére történő segítségnyújtásban. A tanácskozáson az iskolaőrök jó érzéssel beszéltek változatos, többrétű munkájukról, és örömüket fejezték ki, hogy az új generáció fejlődésének meghatározó részesei lehetnek.

A megbeszélésen szó esett arról is, hogy a tanév során az iskolaőri programhoz csatlakozni szándékozó valamennyi vármegyei oktatási intézményben biztosított volt az iskolaőr jelenléte. 

Az évértékelést követően az iskolaőrök munkavédelmi és elsősegélynyújtási oktatáson vettek részt, felkészülve a nyári időszakban rájuk háruló tevékenységekre is. A vakáció idején ugyanis gyalogos vagy kerékpáros szolgálattal különféle rendészeti feladatokat látnak majd el a Velencei-tó partján, illetve táborokban segítik elő a biztonságos légkör megteremtését, a bűncselekmények megelőzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában