Ítélet

2023.05.22. 17:00

Agyba-főbe verte cellatársait

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata szerint elítélte a bíróság azt a 33 éves férfit, aki jogerős szabadságvesztés büntetése alatt verte meg két zárkatársát - tájékoztatta lapunkat a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

duol.hu

Fotó: illusztráció

A vád szerint a férfi testi sértés miatt ült börtönben, amikor 2021. február 27-én minden előzmény nélkül az ágyon fekvő cellatársára támadt. A férfi többször ököllel megütötte a sértettet, akinek a bántalmazás következtében az orrcsontja és a bal szemürege is eltörött. Miután a vádlottat új zárkába helyezték, 2021. augusztus 16-án ismét egyik társára támadt, őt torkánál megragadta, ököllel állon ütötte, majd a földre került társát fejbe is rúgta. A sértett állcsontja a bántalmazás következtében eltörött, melyet műtéti úton kellett helyreállítani. A férfit mindkét alkalommal cellatársai fogták le, hogy megakadályozzák további bántalmazó magatartását. Az ügyészség vádirata szerint az erőszakos többszörös visszaeső férfit a bíróság bűnösnek mondta ki súlyos testi sértés bűntettében, és őt 6 év fegyházra ítélte. A vádlott és védője fellebbeztek a döntéssel szemben, így az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában