Ügyészség

2023.03.29. 11:00

Lebuktak a lótolvajok, három évet is kaphatnak

Nem mindennapi esetről számolt be a vármegyei főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében. Lótolvajlásról szólt a beszámoló, lássuk a részleteket.

DH

Képünk csupán illusztráció, nem a cikk főszereplőit ábrázolja Fotó: MW-archív

A Székesfehérvári Járási Ügyészség lopás bűntettével vádolja azt a két férfit, akik tavaly nyáron eltulajdonítottak egy lovat egy Fejér vármegyei településen – közölte a Fejér Vármegyei Főügyészség. 

A vádirat szerint a vádlottak tavaly júniusban az esti órákban ittas állapotban mentek hazafelé, amikor elhatározták, hogy eltulajdonítják a településen lakó egyik személy lovát. 

Ennek érdekében erőszakkal bementek a sértett udvarára, az ajtón lévő lakatot és láncot lerángatták, majd a bekerített udvarra bementek. Ott a karámból az egyik férfi egy kocsikötéllel kivezette a sértett lovát az utcára, miközben annak nyakát átkarolta, társa pedig mögöttük becsukta a kapukat. 

Miután az utcára értek, a ló megbokrosodott, és elszaladt a település vége felé. A vádlottak ekkor hangosan kiabálva a ló után futottak, megpróbálták azt befogni, majd – mivel a környéken lakó személyek észlelték a vádlottak cselekményét – a vádlottak a lovat visszavezették a sértett udvarába. A lopással okozott 1 200 000 forint értékű tetemes kár így megtérült. 

A vádlottak cselekménye minősített lopás megállapítására alkalmas, amelyért három év szabadságvesztés is kiszabható. 

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Székesfehérvári Járásbíróság dönt – áll a Fe­jér Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjének szerkesztőségünkhöz is eljuttatott hivatalos közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában