Tanácsok

2022.07.14. 17:00

Ne dőljenek be a csalóknak!

Az internet a számtalan előnye mellett veszélyeket is a rejt a felhasználóknak. A bűnözők a valós élethez hasonlóan a kibertérben is megpróbálják megtéveszteni az embereket, hogy ezzel bevételre tegyenek szert. Az esetek egy részében bankkártya vagy online banki adatok, más esetekben közvetlenül a sértettek anyagi javainak megszerzése a cél.

A bűnözők nem egy esetben a világháló nyújtotta lehetőségeket kihasználva, internetes portálokon kínálnak kedvezményes áron lakhatási lehetőséget és az ingatlan bérbeadásának látszatát keltve ejtik tévedésbe az érdeklődőket. A csalók a hirdetésre jelentkezőktől átveszik a bérleti díjat, illetve a kauciót, később pedig a sértettek részére elérhetetlenné válnak.

Kérjük, hogy fogadják meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság alábbi ajánlásait:

  • Mindig gondoljanak a lehetséges veszélyekre! A csalók a legismertebb online oldalakat használják.
  • Minden esetben járjanak el körültekintően, ha ingatlant kívánnak bérbe venni! Amennyiben szükséges az ügylet lebonyolításához kérjék szakember segítségét! A jogügylettel kapcsolatban őrizzék meg gyanújukat, józan éberségüket!
  • Legyen gyanús, ha a bérbeadó részéről nyomást, sürgetést, fenyegetés éreznek, esetleg szokatlanul kedves vagy további kedvezményt ígér!
  • Ha tehetik, mentsék el az ingatlannal kapcsolatos hirdetések tartalmát, gyanús esetben a beszélgetéseket!
  • Ne kapkodják el a dolgokat, tájékozódjanak alaposan és tegyenek fel Önök is kérdéseket az adott ingatlannal, vagy akár annak környezetével kapcsolatban!
  • Bűncselekmény gyanúja esetén, vagy amennyiben maguk is bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában