Ügyészség info

2022.04.07. 19:00

Pálinkafőzőből és nyaralókból is lopott

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli, többszörösen minősített lopás bűntette miatt vádat emelt, és fegyházbüntetést kér a férfira, aki családi házakba, nyaralókba, egy pálinkafőzőbe, valamint egy használtcikk kereskedésbe tört be - tájékoztatta szerkesztőségünket Palkovitsné dr. Kész Anikó, a fejér Megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a 49 éves fehérvári elkövető 2020 júliusától 2021. július végéig összesen 15 alkalommal követett el lopást főleg Székesfehérváron, de többször más településen is.

 

A férfi egy gárdonyi kemping raktárának ablakát benyomta, onnan egy 70.000,-Ft értékű véső-fúró kalapácsot vitt el, egy iszkaszentgyörgyi családi házból az ablak betörését követően szerszámokat, televíziót és egyéb tárgyakat lopott el mintegy 100.000,-Ft összegben.

A férfi három siófoki nyaralót is feltört, két esetben 200-300.000,-Ft körüli összegben műszaki cikkeket, szerszámokat és különböző használati tárgyakat vitt el, míg egy alkalommal értékek után kutatott, de azok nélkül távozott.

 

Székesfehérváron három használatban lévő családi házba, egy lakatlan, valamint egy felújítás alatt álló ingatlanba is betört, valamint telken álló konténerekből és egy másik ingatlanon egy parkoltatott lakókocsiból vitt el több százezer forint értékben különböző tárgyakat, főként szerszámokat. 

A férfi egy üzemen kívüli pálinkafőzőből 500.000,-Ft-ot meghaladó összegű vörösrezet és acélhulladékot, míg egy használtcikk kereskedésből közel 350.000,-Ft értékben használati tárgyakat lopott el.

 

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint a kényszerintézkedés fenntartását indítványozta.

Az eljárás gyorsítása érdekében az ügyészség arra az esetre, ha a terhelt beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogról, a vádban mértékes indítványt tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában