Fókuszban a biztonság

2022.04.21. 16:00

Ön bekapcsolja a biztonsági övet?

A Fejér megyei rendőrök közlekedésbiztonsági akciót tartottak, fokozott figyelemmel a passzív biztonsági eszközök használatára.

police.hu

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztály munkatársai 2022. április 20-án délelőtt közlekedésrendészeti akciót tartottak az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán. Az ellenőrzés elsősorban a passzív biztonsági eszközöket elmulasztó közlekedők kiszűrésére irányult.

Az egyenruhások néhány óra leforgása alatt 17 járművezetővel szemben intézkedtek, akik biztonsági öv használata nélkül vettek részt a közúti közlekedésben. Velük szemben az egyenruhások helyszíni bírságot szabtak ki, és a sofőrök ezen túlmenően közlekedési előéleti pontot is kaptak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonsági öv használatának lakott területen belül és kívül egyaránt nagy szerepe van. A passzív biztonsági tényezők - úgymint a biztonsági öv, a fejtámasz, a biztonsági gyermekülés, a bukósisak és a megfelelő motoros védőruházat - a bekövetkezett baleseteknél kerülnek előtérbe. Baleset esetén azok használata növeli a vezető és az utasok túlélési esélyeit, nem ritkán megóvják őket a sérülésektől is. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a KRESZ szabályait!

Balesetmentes közlekedést kíván a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában