Öt felnőtt és négy gyermek volt az autóban

2022.01.20. 13:00

Vádemelés a helyszínről elmenekült, majd elfogott szerb embercsempésszel szemben

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 2021. augusztus 25-én kilenc szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Bilincsben

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a férfi Baja környékén felvett egy svéd hatósági jelzésű gépjárműbe öt felnőttet és négy gyermeket. A gyermekek a csomagtartóban, míg a felnőttek a hátsó ülésen foglaltak helyet. 

A felnőttek fejenként 3500 eurót, a gyermekek 2000 eurót helyeztek letétbe Nyugat-európai úticéljuk elérése érdekében. 

A rendőrség az M6-os autópályán ellenőrzés alá vonta a gépjárművet, amelyből a vádlott  a megállítását követően kiugrott és ismeretlen helyre távozott. 

A terhelttel szemben elfogatóparancs kibocsátására került sor, amely alapján 2021. szeptember 6-án a tompai határátkelőhelyen elfogása megtörtént. 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint kiutasítást indítványozott.

A rendőrség képeket is tartalmazó közleménye itt érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/kilenc-illegalis-migranst-szallitott-0#2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában