ügyészség

2021.12.01. 17:00

Megrongálta az Országalmát, az ügyészség közvetítői eljárásra utalta az ügyet

A Székesfehérvári Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt felfüggesztette a büntetőeljárást azzal a 23 éves férfival szemben, aki megrongálta Székesfehérváron az Országalmát. – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

duol.hu

A nyomozás adatai szerint alapos gyanú mertül fel arra nézve, hogy 2021. augusztus 27-én, éjfél után a gyanúsított ittasan a Városház téren található Országalmára felmászott, a tetején található keresztbe belekapaszkodott, majd azt letörte. A rongálással mintegy 144.000,- Ft kárt okozott az önkormányzatnak.

A cselekményt beismerő, a kárt megtéríteni hajlandó gyanúsított és a kilátásba helyezett jóvátételi lehetőséget előzetesen elfogadó sértett indítványára az eljárást az ügyészség közvetítői eljárásra utalta, amelynek lefolytatása érdekében a büntetőeljárást 6 hónapra felfüggesztette. A gyanúsítottnak 6 hónapja van arra, hogy jóvátételt nyújtson a sértettnek, ha ezt maradéktalanul teljesíti, megszüntetik ellene a büntetőeljárást.

A rendőrség képfelvételeket tartalmazó közleménye itt érhető elő:

A közvetítői eljárás lényegét szemléletesen összefoglaló ügyészségi video itt érhető el:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában