Felhívás

2021.12.15. 17:00

Itt az idő, legyél te is tűzoltó!

Katasztrófavédelem

Drake, 2019. szeptember 9. Bozttz lngjaival kzd egy tzolt az ausztrliai j-Dl-Wales llam szaki rszn fekv Drake vrosnak krnykn 2019. szeptember 9-n. Az j-Dl-Walesben s Queenslandben kialakult bozttzekben legalbb hsz lakhz vagy mezgazdasgi telep meggett. MTI/AAP/Darren England

Fotó: Darren England

A februárban induló beosztott tűzoltói képzésre várja a jelentkezőket a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A felvételi első szakaszában fizikai szintfelmérőn próbálhatják ki magukat a jelentkezők a székesfehérvári hivatásos tűzoltóságon.

Hivatásos tűzoltónak jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, büntetlen előéletű, magyar állampolgársággal, érettségivel vagy középfokú állami szakiskolai végzettséggel rendelkezik. A tűzoltó szakképzés 5 hónapig tart.

A felvételi első lépése a fizikai szintfelmérő, amelynek során kétezer méteres síkfutásban fekvőtámaszban, hajlított karú függésben, fekvenyomásban, 4x10 m-es ingafutásban, helyből távolugrásban és hanyattfekvésből történő felülésben kell bizonyítaniuk a jelentkezőknek.

A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon december 30-án lesz az idei utolsó fizikai szintfelmérő. 

Bővebb információ: Jelentkezés a beosztotti tűzoltó képzésre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában