sikeres elfogás

2021.10.02. 13:41

Rácalmástól Adonyig üldözték az embercsempészt

A rendőrök elfogtak hét külföldi személyt, elszámoltatásuk folyamatban van.

police.hu

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján 2021. október 2-án délelőtt a 6-os számú főúton, Rácalmás térségében kívántak ellenőrizni egy bolgár honosságú gépjárművet, melynek vezetője megpróbálta kivonni magát a rendőri intézkedés alól és elhajtott a helyszínről. A rendőrök üldözőbe vették a járművet, melynek 28 éves moldáv állampolgárságú sofőrje Adonynál a gépkocsit hátrahagyva futva menekült tovább, azonban a rendőrök rövid időn belül elfogták. A hátrahagyott gépkocsi utasterében hét férfi utazott, akik magukat szír és szomáliai állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az esettel összefüggésben a rendőrök az M6-os autópályán, Ráckeresztúr közelében elfogtak egy ugyancsak moldáv állampolgárságú 44 éves férfit, aki a gyanú szerint előfutóként segítette az embercsempész tevékenységét.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a két moldáv sofőrrel szemben pedig büntetőeljárást kezdeményeznek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában