Kék hírek

2021.09.02. 15:00

Engedély nélkül végeztek hulladékgazdálkodási tevékenységet

Dunaújvárosi Járási Ügyészség

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a négy személlyel szemben, akik még 2019. augusztus 27-én egy Fejér megyei cég telephelyén 78 m3 elektronikai hulladékot helyeztek el engedély nélkül. A vádirat szerint a cég ügyvezetője annak ellenére, hogy a hulladék lerakására, gyűjtésére, tárolására engedéllyel nem rendelkezett, egyik vádlott társával nyomtatott áramkörlapokat szállíttatott a cég telephelyére. Az elektronikai hulladékot a három vádlott két, 48 méter hosszú, mintegy két méter széles és fél méter magas sorban szétterítette, majd disznóperzselővel meggyújtotta.

A keletkezett tüzet az állampolgári bejelentésre kiérkező tűzoltók oltották el. A nyomtatott áramkörlapok és az égetésből visszamaradt körülbelül 5 m3 égetett anyag veszélyes hulladéknak minősül. A vádlottak a szállítást és tárolást, mint hulladékgazdálkodási tevékenységet engedély nélkül végezték. Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben tárgyalás mellőzésével közérdekű munkabüntetés kiszabását indítványozta.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában