horvát embercsempész

2021.09.05. 13:00

A 21 éves férfi kilenc illegális migránst szállított

A horvát embercsempészt a Tolna megyei rendőrök az 55-ös főúton, Alsónyék közelében ellenőrizték.

police.hu

Az egyenruhások 2021. szeptember 4-én 16 órakor – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján – az 55-ös főúton Alsónyék és Pörböly között ellenőriztek egy osztrák rendszámú gépkocsit. A járművet egy horvát férfi vezette, aki kilenc, magukat szír állampolgárnak való utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a horvát állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A 21 éves férfit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetése miatt. A nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására is.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában