kék hír

2021.08.14. 15:16

Egy magyar embercsempészt és 17 fő illegális migránst fogtak el az M6-os autópályán

duol.hu

20210208 Márkó Rendőrök elől a 8-as úton menekült, ám végül az árokba hajtott egy illegális bevándorlókat, migránsokat szállító szerb embercsempész férfi Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei Napló

Fotó: illusztráció

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon ellenőriztek egy magyar honosságú gépkocsit 2021. augusztus 14-én 13 óra 30 perc körül – tájékoztat a police.hu.

Az intézkedés során a jármű utasterében 17, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a jármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, az 45 éves magyar gépjárművezetővel szemben, őrizetbevétele mellett embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Vezető képünk illusztráció

Kapcsolódó tartalom:

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egyre-tobb-migranst-fognak-el-4574318/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában