visszaesőként követte el

2021.03.29. 18:00

Letartóztatásban marad az a férfi, aki több székesfehérvári üzletből lopott

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségünknek:

Fejér Megyei Főügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2021. januárjában és februárjában négy székesfehérvári üzletből tulajdonított el különböző termékeket.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a ruházatába rejtve, illetve a csomagjába helyezve akart szeszesitalt, illetve ruházati terméket eltulajdonítani, azonban a terméken elhelyezett áruvédő a biztonsági kapun bejelzett, illetve az áruház biztonsági szolgálata felfigyelt a cselekményére. A termékek visszavételével az esetenként 1.500 és 5.000,- Ft közötti kár minden esetben megtérült. A terhelt 2020. szeptember 18-án egy székesfehérvári parkban szóváltásba keveredett egy férfival, a sértettet többször ököllel arcon ütötte, amely következtében a férfi orrcsonttörést szenvedett.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, a cselekményét büntetőeljárások hatálya alatt állva, más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből való szabadulását követő rövid időn belül, visszaesőként követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított letartóztatását 2021. július 1. napjáig meghosszabbította.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában