elszámoltatásuk folyamatban

2021.02.01. 09:00

Határrendészeti összesítő Fejér Megyéből

A rendőrök négy határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában, valamint előállítottak egy embercsempészéssel gyanúsítható férfit.

Police.hu/duol.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnügyi Osztály információja alapján, az M6-os autópálya bal pályatest 40-es kilométerszelvényében, Besnyő térségében ellenőriztek a rendőrök 2021. január 31-én 18 óra 10 perckor egy magyar honosságú személygépkocsit és annak vezetőjét- közölte a Fejér Megyei Rendőr Főkapitányság. Az intézkedés során a járműben a 44 éves gégényi sofőrön kívül további négy férfi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A gépkocsi utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállították. Elszámoltatásuk folyamatban van, melyet követően a migránsokat a rendőrök – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában