földvári rendőrök intézkedtek

2020.08.01. 18:22

Ittasan, jogsi nélkül vezetett a daruszentmiklósi férfi

A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 27 éves daruszentmiklósi és egy 21 éves dunaegyházi férfi ellen folytattak ittas járművezetés és járművezetés tiltott átengedése miatt.

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A dunaföldvári rendőrök 2019. december 22-én a késő esti órákban ellenőriztek egy autót és annak utasait. Az intézkedés során kiderült, hogy a kocsi sofőrje, a 27 éves daruszentmiklósi férfi ittas volt, mielőtt a volán mögé ült, sőt jogosítvánnyal sem rendelkezett. Az autó utasa, egy 21 éves dunaegyházi lakos, aki a jármű tulajdonosa volt, tudott arról, hogy ismerőse a vezetés megkezdése előtt alkoholt ivott. – Írja a teol.hu.

A Paksi Rendőrkapitányságon mindkét férfival szemben büntetőeljárást indítottak. A sofőrt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsították meg. Az autó 21 éves tulajdonosát, járművezetés tiltott átengedése vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatal azzal védekezett a rendőrségen, hogy azért engedte meg barátjának, hogy ittasan vezessen, mert neki nincsen jogosítványa, és félt, ha ő vezet, akkor megbüntethetik. Az egyenruhások a mindkettőjüket feljelentették engedély nélküli vezetés miatt is.

A paksi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek, közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában