A police.hu honlapon naprakészen követhetjük az elfogásokat

2020.06.23. 11:00

Toplistás körözött személyek

Amikor arról olvasunk, hogy igazoltatás során körözött személyt állítottak elő, s a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, akkor a sok akta közül egy ismét sikeresen lezárul. A keresetteket ma már korszerű adatbázisokban láthatjuk.

Jakab Klára

Cikkünk készülésekor az aznapi lefülelések száma 208 volt, a kisebb-nagyobb bűncselekmények miatt pedig elfogatóparancs alapján 12 553 személy ellen rendeltek el körözést.

A legkeresettebbek egyike a dunaújvárosi Kovács Norbert

A bűncselekmények elkövetőit, a veszélyes bűnözőket fényképes toplistán jeleníti meg a weboldal, s a kis piktogramok segítségével nyomon követhetjük, kinél lehet lőfegyver, ki lehet különösen veszélyes a környezetére. Ötven arckép szerepel, a fényképre kattintva olvasható a körözött által elkövetett bűncselekmény. Jelenleg hat személy fejére van nyomravezetői díj kitűzve. Jelenleg összesen hárommillió forint a díj. A legmagasabb összeg egymillió forint – két ilyen személyt is keresnek a rendőrök. A police.hu körözési listáján látható személyeket a Magyar Rend­őrség a velük szemben fennálló elfogatóparancs alapján keresi. Ha az állampolgárok valamelyiküket felismernék, vagy információval rendelkeznek hollétéről, kérik, tegyenek bejelentést a körözött személy adatlapjáról elérhető üzenetküldő alkalmazással. A bejelentés elküldése anonim módon is lehetséges.

A top 50-es adatbázisban egy dunaújvárosi személyt is felfedezhetünk: Kovács Norbert 1976-ban született. A jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetéseinek letöltését nem kezdte meg, továbbá lopás, csalás és fogolyszökés bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt körözik. Kétrendbeli lopás, kétrendbeli kifosztás, hétrendbeli csalás szerepel a bűnlajstromán a police.hu adatai szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában