helyi meteo

2020.06.13. 12:02

Heves zivatar várható széllel, villámlással és jéggel

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2-es, naracs színű riasztást adott ki a megyénkre a várható zivatar miatt.

met

Fotó: Kovács Krisztián

Fejér megye

Jel

Fok

Esemény

Leírás

Zivatar

fokozat: 2

Zivatar

Veszély! Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!

Felhőszakadás

fokozat: 1

Felhőszakadás

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Szombat délután, este legjobb eséllyel a Győr-Szeged és Salgótarján-Debrecen vonalak közötti sávban alakulhatnak ki szórványosan zivatarok (azaz legnagyobb valószínűséggel az említett sávban képződhetnek, de másutt sem kizárt). A délnyugati országrészben ma nem várható zivatartevékenység. A zivatarokat felhőszakadás kísér(het)i, többnyire 20-40 mm közötti csapadék eshet, de néhol a 40, 50 mm feletti mennyiség sem kizárt. Emellett viharos szél is társulhat csapadékgócokhoz, van esély az említett sávban a károkozó, 90 km/h feletti szélrohamokra is. Helyenként nagyméretű (> 2 cm) jégre is lehet számítani. Éjszakára eleinte még a Győr-Szeged sáv lehet aktív, majd várhatóan megszűnik a villámtevékenység.

Holnap már a mainál több helyen, és nagyobb területi lefedettség mellett várható zivatarok kialakulása a késő délelőtti, déli óráktól kezdődően, többnyire a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában