Figyelmeztet az OMSZ

2020.06.26. 13:00

Lesz ma eső, zivatar Dunaújvárosban?

Narancssárga, kettes fokozatú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a környékünkre a várható zivatar miatt, ami felhőszakadással és erős széllel is érkezhet. Majd ezt az újabb előrejelzések citromsárágára csökkentették.

duol.hu

Kovács Krisztián fotója jól illusztrálja a csúnya vihart, ami reméljük mégis elkerül bennünket!

Fotó: Kovács Krisztián

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.06.26. péntek éjfélig

Fotó: met.hu

Pénteken összességében többfelé várható zivatar, főként északon heves zivatar is előfordulhat. A zivatarokat felhőszakadás (általában 20-30 mm, néhol 30 mm fölött), jégeső és 60-80 km/h-s széllökés kísérheti, heves zivatarokhoz nagyobb méretű (>2 cm) jég, illetve 90 km/h-t meghaladó széllökés is társulhat. – Írja met.hu.

A népi időjósok ritkán tévednek, íme erre egy klasszikus példa:

Kovács Krisztián fotója jól illusztrálja a csúnya vihart, ami reméljük mégis elkerül bennünket!

Fejér megye

Jel

Fok

Esemény

Leírás

Zivatar

fokozat: 1

Zivatar

Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Győr-Moson-Sopron megye

Fotó: met.hu

Szombat reggeltől szombat éjfélig

Északkeleten, északon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, az ország nagyobb részén ugyanakkor sok napsütésre van kilátás többnyire kevés gomolyfelhővel, és csak néhol lehet csapadék. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 32 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet.

Vasárnap

Nagyrészt napos időre számíthatunk északkeleten erőteljesebb, másutt többnyire gyenge gomolyfelhő-képződéssel. Délnyugaton nem várható csapadék, északkelet, kelet felé haladva nő a zápor, zivatar esélye. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában