időjárás

2019.05.18. 09:00

Hétvégén a vastagabb kabátot elpakolhatjuk

Szombaton és vasárnap az idő melegszik, a napot is többet fogjunk látni, de azért az esernyőjét senki se hagyja otthon.

duol.hu

Szombat

Napközben többórás napsütésre számíthatunk, amelyet fátyol- és gomolyfelhők zavarnak, majd késő délutántól dél, délnyugat felől erős felhősödés kezdődik, olvasható az előrejelzés az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Kezdetben a gomolyfelhő-képződésből helyenként fordul elő záporeső, az északkeleti tájakon egy-egy zivatar is, majd a késő délutáni, esti óráktól dél, délnyugat felől egyre nagyobb számban alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de Sopron térségében élénk, zivatarok környezetében pedig főként északkeleten viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 12 fok között alakul, keleten az enyhébb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Vasárnap

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű, majd délutántól erősebben is megnövekszik a felhőzet. Nagyobb számban a keleti megyékben alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában