Hídépítés

2024.04.20. 11:00

A nemzetközi szaksajtó elismerését is kivívta a Kalocsa–Paks Duna-híd építési projektje

A Bridge design & engineering nemzetközi szakmai lap nyomtatott magazinja a címlapján közölte a Magyar Építők fotósa, Erdei Mihály fotóját a híd egy korábbi építési fázisáról – számolt be a magyarepitok.hu szakportál.

Duol.hu

Fotó: magyarepitok.hu

londoni központú szaklap ugyanakkor egy terjedelmes cikket is szánt a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében zajló fejlesztésre: a magazinban a közép-európai körkép egyik állomásaként három oldalon írnak a projektről.

A magazin a Duna Aszfalt által kivitelezett projektnek szentelte a címlapját, a Magyar Építők egyik fotóját leközölve
Forrás: magyarepitok.hu

A magazinban megjelent cikk úgy fogalmaz, Magyarországon 2024 januárjában az ország 20. Duna-hídjának építése jelentős mérföldkőhöz érkezett: a hídpálya több héttel a tervezett határidő előtt elérte a lezárást. A cikkben a projekt legnagyobb kihívásait is részletezik, többek között kifejtve, hogy a szerkezetépítés során a híd 89 szegmensből tevődött össze, amelyek mindegyikéhez több mint 150 munkafolyamat tartozott.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában zajló projekt már a hordógurításon is túl van, a magyarepetok.hu szakportál információja szerint hamarosan a próbaterhelést is elvégzik a 946 méteres építményen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!