Ingyenes tanácsadás a kamaránál

2023.11.06. 17:00

Már ebben is segíteni tudnak a vállalkozásoknak

A megváltozott munkaképességűek rehabilitációs foglalkoztatását segítő tanácsadást működtet a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara november 1-től a vállalkozások számára- erről tájékoztatja az érintetteket a kamara.

Molnár Emese

Fotó: Bús Csaba

Mint azt részletezték, a hiánypótló kezdeményezés célja a megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci helyzetének javítása és a szemléletformálás mellett a vállalkozásokat fokozottan sújtó munkaerőhiány hatékony enyhítése az eddig kiaknázatlan munkaerő bevonásával. A helyi kamara önkéntes tagjai számára az alapszintű tanácsadás ingyenesen vehető igénybe. A megváltozott munkaképességű személyek foglalkozásának elősegítése érdekében rehabilitációs hozzájárulás fizetésére köteles minden 25 főnél több munkavállalót foglalkoztató munkáltató. A létszám 5 százalékának megváltozott munkaképességű személynek kell lennie, amennyiben nincs meg a szükséges létszám a rehabilitációs hozzájárulás összege: a mindenkori minimálbér kilencszerese minden hiányzó ember után. A megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató vállalkozások a felelős és kiszámíthatóbb működés mellett adókedvezményben is részesülnek, mivel mentesülnek a rehabilitációs hozzájárulás befizetése alól, ami az idei évben a hiányzó létszám után mintegy kétmillió forint/év/fő. A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglakoztatását elősegítő tanácsadási szolgáltatás keretében a kamara telefonon, e-mailen és online tanácsadással is segíti az érdeklődőket olyan témakörökben, mint a megváltozott munkaképesség kritériumai és igazolásának módja, a munkavállalók által betölthető munkakörök, a megváltozott munkaképességű álláskeresőket közvetítő akkreditált szervezetek, védett foglalkoztatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!