Dunaújváros

2022.12.14. 15:00

DSZC: iskoláinkban meleg van

duol.hu

Fotó: MW-archív

Fotó: Pesti Tamás

Dunaújváros - Vannak olyan oktatási intézmények, ahol komoly gondot okoz, hogy a megemelkedett energiaárak miatt megfelelő hőmérsékletet biztosítsanak az iskoláikban. Szerencsére kényelmes, komfortos körülmények között tud folyni a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum középiskoláiban az oktatás – tudtuk meg Piros Mariann kancellártól: 

– A dunaújvárosi középiskoláinkban a Dunaferr, a Hild, a kereskedelmi, a Lorántffy és a Rudas épületeiben távfűtés van, Pusztaszabolcson van gázkazánunk, de ott is tudjuk tartani az optimális hőmérsékletet. Ugyan az energiaárának emelkedése minket sem került ki, de az észszerű gazdálkodásnak és a megfelelő pénzügyi tartalé­kainknak ­köszönhetően mi nem kényszerülünk arra, hogy hideg tornatermekben vagy termekben legyenek a tanulóink. Ugyanez a helyzet a kollé­giumban is. Így nagyon örülünk annak, hogy a tanév első fele ebből a szempontból eseménytelenül telt el, és csak a diákjaink tanulmányi eredményeiről és a szebbnél szebb szalagavatókról tudunk beszámolni. Készülünk a beiskolázásra, azt szeretnénk, ha minél több nyolcadikos diák úgy döntene, hogy jövőre a mi intézményeink valamelyi­kében szeretné a tanulmányait folytatni. Ehhez igyekszünk a működés feltételeit úgy biztosítani, hogy a diákjainknak valamint a pedagógus kollégáinknak csak az oktatással és a neveléssel kelljen foglalkozniuk. 

Mint ismeretes, a kormány az energiaválság miatt intézkedések foganatosításával írta elő, hogy az oktatási intézményekben hány fokig lehet felfűteni az épületeket. A vonatkozó rendeletben pedig az szerepel, hogy köznevelési intézmény fenntartója, illetve a szakképzési centrum részeként működő szakképző intézmény esetében a kancellár határozza meg a biztosítandó léghőmérsékletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!