Dunaújváros

2021.12.28. 07:00

Tőzsdén az Épduferr Nyrt.

Az Épduferr Nyilvánosan Működő Részvénytársaság befektetői tájékoztatója szerint 2021. december 23. napjával a cég sikeres alaptőke-emelést hajtott végre 994 millió 553 ezer 900 forint összegű tőke bevonásával, amelynek keretében az egyenként 10 forint névértékű törzsrészvények részvényenként 50 forint kibocsátási értéken kerültek forgalomba hozatalra.

Forrás: bet.hu

Furda Vanda, az Épduferr Nyrt. igazgatósági tagja és Palkovics Milán, a társaság igazgatóságának elnöke Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az alaptőke-emelés összege névértéken 198 millió 910 ezer 780 forint, aminek megfelelően 19 millió 891 ezer 78 darab új törzsrészvény kibocsátására kerül sor. A felemelt alaptőke 698 millió 910 ezer 780 forint, amely 69 millió 891 ezer 78 darab 10 forint név­értékű névre szóló, dematerializált előállítású törzsrészvényből áll. Az alaptőke-emelés részvényenkénti kibo­csátási értékének névértéken felüli része – összesen 795 millió 643 ezer 120 forint – az Épduferr Nyrt. tőketartalékát növeli. 

 

Az alaptőke-emelésben 9 jogi személy – köztük a Széchenyi Alapok Zrt. által kezelt egyik alap – és 35 természetes személy vett részt, akik az új törzs­részvények pénzbeli hozzájárulást képező ellenértékét megfizették. A Széchenyi Alapok Zrt. vezető befektetőként a teljes kibocsátás felének összegét, 497 millió 276 ezer 950 forintot biztosított. 

 

Az Épduferr Nyrt. az alaptőke-emelés cégjegyzékbe történt bejegyzése után haladéktalanul intézkedik az alaptőke-emeléssel érintett új dematerializált törzsrészvények KELER Zrt. általi előállítása és azok jogosultjai értékpapírszámláin történő jóváírása, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) Xtend platformjára történő regisztrációja, valamint a társaság törzsrészvényeinek Budapesti Értéktőzsdén történő kereskedése megkezdése iránt. 

 

Korábban megírtuk, a cég jelentkezett a BÉT mentorprogramjába, és el is nyerte. Ehhez be kellett mutatni a fejlesztési irányokat, az üzletágakat és azt, hogy miképpen használnák fel a bevonni kívánt 

forrást. Forrás: bet.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!