A tartalékaikból élték túl a nehéz helyzetet

2020.06.19. 08:04

Mindenki érdekére tekintettel működtek

A Gourmand Kávéházat hasonlóan nehéz helyzetbe hozta a vírus okozta krízis, mint a többi éttermet, erről a vállalkozás tulajdonosával és vezetőjével, Azari Zsolttal beszélgettünk.

Kőhalmi Kálmán

– Fontos tanulsága volt a kialakult helyzetnek – fogalmaz a cégvezető –, hogy megismerhettük dolgozóink jellemét, arcát, értékét, főképpen a tulajdonosokhoz és egymáshoz fűződő viszonyát. A nehézségek közepette is élvezték a bizalmukat, együttműködők voltak és csapatként viselkedtek a válság körülményei között is. Ugyanakkor koncentrálni kellett a problémák megoldása során az egyéni, vagy speciális élethelyzetekre. Ugyanakkor elvárták azt is, hogy a tulajdonos érdekeit is tartsák figyelembe. Többféle forgatókönyvet dolgoztak ki a várható helyzet alakulását követve. A legfontosabb feladat a dolgozók megtartása mellett az újranyitás lehetőségének megteremtése volt. Több munkatárs vált munkanélkülivé ezekre a hónapokra abban a reményben, hogy mielőbb visszatérhetnek munkahelyükre. A megtartott dolgozók rugalmasan kezelték a feladatokat, és átvették a külsős munkaerők feladatait, mint a takarítás, az ételkiszállítás, diszpécserkedés, fagy­lalteladás.

Azari Zsolt Fotó: DKIK

A vendéglátásban nagyon fontos a vevői bizalom, a hely hitelessége. Ez még inkább igaz egy pandémia közepette. A Gourmand Kávéház mindent megtett az előírások betartatása érdekében a zárvatartás ideje alatt is. A nyitás után pedig nemkülönben, hogy a vendégek biztonságban érezzék magukat. Azari Zsolt úgy gondolja, hogy a kialakult helyzet hatása a járvány elmúltával is megmarad, a vendégek bizalma lassan jön vissza, és továbbra is gond a bizonytalanság. Vállalkozásuk a tartalékaiból meg tudta oldani ez idő alatt a fennálló helyzet finanszírozását, jól és gyorsan alkalmazkodtak a kialakult változásokhoz, kiaknázták a lehetőségeket, és dolgozóik számára is az ebben a helyzetben elérhető legjobb megoldást biztosították. Bizakodóan tekintenek tehát a jövőbe, és remélik, visszatér az élet a régi kerékvágásba – zárta a cégvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!