Soron kívül ülésezett a közgyűlés

2018.07.13. 07:00

Helyi intézmények tanulóinak ingyenes az élményfürdő

Soron kívül ülésezett a közgyűlés, mert olyan témakörökben kellett döntést hozniuk a képviselőknek, amelyek nem várhattak a nyári szünet végéig.

Körmendi Erzsébet

Ilyen volt például a Modern városok program keretében kialakítandó úgynevezett intermodális személyforgalmi csomóponttal kapcsolatos döntés: a beruházás előkészítésére és megvalósítására vonatkozóan az önkormányzatnak együttműködési megállapodást kell kötnie az építtetővel, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel.

Az állomásnál alakítanak ki modern közlekedési csomópontot

A közgyűlési előterjesztés szerint a különböző közlekedési módozatok utasfogadó és kiszolgáló létesítményeit integrálják a MÁV állomás térségében. A fejlesztés keretében egységessé teszik és korszerűsítik a távolsági, helyi és helyközi közösségi közlekedést, felújítják a vasútállomás felvételi épületét, egy olyan autóbuszos és vasúti személyforgalmi központot hoznak létre az állomás környezetében, amely elősegíti a közlekedőeszközök közötti átszállást, váltást, valamint biztosítják mindehhez a gyalogos, kerékpáros és közúti kapcsolatok, csomópontok kapacitásnövelő fejlesztését is. A jelenlegi Béke téri autóbusz-pályaudvar változatlan formában a helyén marad.

A közgyűlés döntött ingatlankérdésekről, elfogadott céges beszámolókat, és egyebek mellett úgy határozott, hogy ivóvízkutat telepíttet a Római körúti víztorony környezetében. A sportszervezetekkel kötött kölcsönszerződések és támogatási szerződések módosításánál Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester javaslatára 2020 helyett 2019. március 31-et határozták meg viszszafizetési határidőként. Az alpolgármester azt kérte továbbá, hogy pártegyeztetéssel készüljön átfogó sportkoncepció, jelöljenek meg 3-4 „zászlóshajó” sportágat, a többi támogatására találjanak megoldást, különben a városra túl nagy terhet rónak majd a sporttámogatások és a sportingatlanok fenntartási költségei.

Vakáció: a fürdő szabadtéri medencéjében nagyon sokan pancsolnak Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A város nyugdíjasainak és tanulóinak ingyenes az élményfürdő. Erről korábban döntött a közgyűlés, ám a tankerületi központ aggálya miatt külön megállapodást köt az üzemeltetővel arról, hogy ingyenes élményfürdő- használatot biztosít a dunaújvárosi intézmények tanulóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!