Közmeghallgatás

2018.05.22. 07:30

A vasútfejlesztésről is tájékoztattak Pusztaszabolcson

A minap a városban tartott közmeghallgatáson a vasútfelújítás volt az egyik legfontosabb téma.

DH

Csányi Kálmán közmeghallgatáson tájékoztatta a helyieket

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Közmeghallgatást tartottak Pusztaszabolcson a polgármesteri hivatalban. Csányi Kálmán polgármester több témában – például a 2017-es év legfontosabb eseményei, eredményei, 2018 várható feladatai – adott tájékoztatást a hallgatóságnak. A beszámolók, tájékoztatók után a megjelentek hozzászólhattak, kérdezhettek. A kérdések egy része a közterületek állapotára vonatkozott, és felvetődött a szemétszállítás rendezetlensége is. Ennek kapcsán Csányi Kálmán egyeztetést ígért a szolgáltatóval.

Csányi Kálmán közmeghallgatáson tájékoztatta a helyieket
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Sokakat érdeklő téma a vasútfejlesztés, amellyel kapcsolatban szintén hangzott el kérdés. A polgármester arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy az önkormányzat az építtetővel, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.-vel 2015–2016 fordulóján kialkudott kompromisszumhoz ragaszkodik. Eszerint a település északi részén aluljárós elkerülő, átjáró alakulna ki a vasúton, a településközpont jelenlegi sorompója pedig megmaradna. Az építtető azonban csökkentett megvalósítást szeretne végrehajtani. Csányi Kálmán elmondta, hogy a részleges területátadás folyamán ragaszkodik az eredeti tervekhez, tehát az aluljárós megoldáshoz. Várják a további fejleményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!