Pályaorientáció

2024.05.17. 11:00

Diákok viziteltek a kórházban

Idén tavasszal négy általános iskolába (a Móriczba, a perkátai, a rácalmási és az adonyi intézménybe) látogatott el a Szent Pantaleon Kórház csapata.

Molnár Emese

Forrás: A kórház Facebook-oldala

Mint arról egészségügyi intézményünk beszámolt, Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató, Béres Andrea vezető ápoló, Oroszi Csilla oktatásvezető-helyettes, illetve a Lorántffy Zsuzsanna Technikum igazgatója, Marczona Tamás, ahol pályaorientációs tájékoztatót tartottak a hetedik osztályos gyerekeknek az egészségügyi szakmák népszerűsítése érdekében. Az előadások után a diákok megtekintették a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kampányfilmjét is.

Ezt követően a dunaújvárosi kórház május 8-án nyílt nap keretében fogadta az egészségügy bármely területe iránt érdeklődő diákokat. A négy iskolából 34 tanuló látogatott el kórházunkba. A program során betekintést nyerhettek a Traumatológiai Osztályon, a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon folyó munkába, a szülészet-nőgyógyászat, illetve a központi műtő életébe. Interaktív feladatok-gyakorlatok során sajátíthatták el a gyermekek a helyes kézfertőtlenítés technikáját a Kórházhigiénés Csoport munkatársai segítségével. Az Egészségfejlesztési Irodában pedig az egészséges táplálkozás alapjaival, az okos tányérral ismerkedhettek meg, valamint szimulációs szemüvegeken keresztül megtapasztalhatták, hogy milyen hatásokat váltanak ki a szervezetbe bekerült drogok, alkoholok és mennyire befolyásolják a tudatállapotot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában