Gólya-hír

2024.04.03. 13:55

Megjött Dunaújváros gólyája

Duol.hu

Fotó: Nyíri Miklós

Nem áprilisi tréfa, hanem „gólyahír”! Amint a fotókon látható a pentelei gólyafészekre április 1-jén megérkezett egy gólya, tudtuk meg Nyíri Miklóstól.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Elmondta, hogy tavaly április közepén érkezett meg egy gólyapár. Ők négy kis gólyát neveltek fel és a nyár végén hatan vándoroltak el melegebb éghajlatra. 

Fotó: Nyíri Miklós

Reménykedve várták, hogy az idén is visszatérnek és újra látjuk őket. A közelben lakó Kocsisné Gádor Mártika látta meg először és tette közhírré a Facebookon, hogy 

Húsvétra megjött a gólyánk.

Várják a többieket is, mert tavaly Miklós készített még egy gólyafészket, amit a közelben felállítottak, de azt csak néha látogatták meg a gólyák. 

Fotó: Nyíri Miklós

Ha többen jönnek és azt is elfoglalják, kialakulhat egy „gólyatábor” itt Dunaújvárosban, mindannyiunk örömére. Miklós reméli, hogy számíthatunk Mártika további tudósításaira, de még jobb lenne, ha az önkormányzat telepítene egy on-line WIFI kamerát és a városlakók bármikor megnézhetnék az aktuális gólyahíreket.

Fotó: Nyíri Miklós


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában