Számvetés és köszönet

2023.12.12. 11:30

A tavalyihoz hasonlóan sikeres évet zárhattak a DKSE birkózói

A birkózók ünnepélyes évzáró rendezvényét tartották szombaton a Gurics György Birkózó Centrumban. A 2023-as év történéseit összefoglaló eseményen a baráti találkozók és ölelések mellett elismeréseket is átvehettek a legjobban teljesítők. A részleteket megismerve ismét bizonyságot nyert, hogy a DKSE versenyzői nem csak remek sportemberek, de egyben egy nagy családot is alkotnak.

Horváth László

Az edző gárda garancia a jó szereplésre. Első sor: Piros Tibor, Telekné László Csilla, Kiss Károly, Mátyás Gábor szakmai igazgató, a DKSE ügyvezető elnöke, Tombor István. Hátsó sor: Sipos Zsolt, Dudás György, Szűcs István szakosztályelnök, Fehér Krisztián, Asztalos Bálint

Fotó: Horváth László

Az ünnepélyes rendezvényen az asztaloknál helyet foglalt többek között Ancsin László, a Magyar  Birkózók Szövetségének főtitkára, Kozma Gyula a DKSE elnökségi tagja, Motyovszki Mátyás az önkormányzat ifjúsági, sport és turisztikai bizottságának elnöke, továbbá sportolók, edzők és támogatók. 

Elsőkét Szűcs István a szakosztály elnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédében többek között elmondta, hogy a támogatásoknak köszönhetően sokat fejlődött a birkózócsarnok, melynek hatására a hazai és a nemzetközi kapcsolatok is erősödhetnek. A kialakított szálláshelyekkel megindult az edzőtáborozási lehetőség is. Egy német társcsapat az idén már járt Dunaújvárosban, jövőre pedig a DKSE birkózói látogatnak hozzájuk. 

Szűcs István
Fotó: Horváth László

Szintén jó hír a mezőfalvi buszpályázat sikeressége, amihez a megemelkedő árak miatt elengedhetetlen segítség volt a támogatók hozzájárulása. Akadtak nehézségek az elmúlt esztendőben, mint például a csarnok beázása, de ez is sikeresen megoldódott a felújításokkal együtt. A jó híreket szaporítja a versenyzőink eredményessége.

- Ismét kiemelendő a támogatók segítsége, hiszen így Pupp Viktória elutazhatott a világbajnokságra. Köszönet illeti az edzői munkát is, ami nélkül versenyzőink nem tarthatnának ott, ahol most – mondta.

Szűcs István után Motyovszki Mátyás üdvözölte a megjelenteket. Kiemelte a kitűnő szakmai munkát az utánpótlás-nevelésben, a birkózók összefogását és azt a családi hangulatot, ami mindig is meghatározó volt. A végén egy bejelentést is megemlített városvezetőként, ami majd pár nap múlva nagyon pozitívan fogja a szakosztályt érinteni. 

Pupp Viktória és Nyikos Veronika Kiss Károly edzővel beszélget a közös időkről
Fotó: Horváth László

A köszöntők sorában Mátyás Gábor a DKSE elnöke ismertette az éves teljesítményt és a hozzá kapcsolódó eseményeket. Beszédében megerősítést nyertek a korábban elhangzottak, az egyéni küzdősport melletti csapatszellem, a sportolók, edzők, támogatók összefogásának jelentősége és eredményessége. Szó esett a fiókegyesületek kialakulásáról, azok remek munkájáról elért kiváló teljesítményeiről.

Az országos rangsor élmezőnyében

A Magyar Birkózó Szövetség nevében Ancsin László köszöntötte a birkózókat. Elkészült az idei eredmények alapján a szövetségi rangsor, ahol a 19. helyet foglalja el a DKSE 701 ponttal. Ez úgy oszlott meg, hogy az országos versenyeken 212, a csapatversenyeken 130, területi versenyeken 66, míg a nemzetközi porondon elért eredményekkel 293 pontot gyűjtöttek sportolóik. A fiókegyesületek (Gurics György BDSE, Enying VSE) eredményeit is hozzátéve a 93 egyesületből viszont már a 9. helyet birtokolja a klub 1132 ponttal, megelőzve sokkal nagyobb csapatokat is. Az eredményekhez az edző munkát is dicsérte a főtitkár, valamint kihangsúlyozta a 2024-es évi támogatás 50 millió forintos plusz forrását, amit az egyesületek edzői projektjeire és a sportolók támogatására lehet majd fordítani. Zárásul Nyikos Veronika és Pupp Viktória teljesítményét emelte ki. Továbbá az is megemlítette, hogy 2025-ben veterán világbajnokságot rendezne Magyarország.

Ancsin László
Fotó: Horváth László

Az ünnepség záró akkordjában elismeréseket, ajándékokat vehettek át a legjobban teljesítők. A versenyzői vonalon Pupp Viktória U17-es korosztályban első éves, aki 65 kg-ban válogatottságot szerzett. Magyar bajnoki ezüstérmes, korosztályos Eb-n, vb-n képviselte az egyesületet és hazánkat. Nyikos Veronika U20-as első éves versenyzőként válogatottságot harcolt ki, Európa-bajnoki aranyérmet, világbajnoki bronzérmet szerzett. Valamint élete első felnőtt magyar bajnokságán sem talált legyőzőre. Belekóstolt a felnőtt nemzetközi mezőnybe is, ahol becsületesen helyt állt. Bár még csak 18 éves, de jövőre harcba száll a párizsi olimpiai kvótáért. 

Papp Gyula és Angyal László – a veteránok is kitettek magukért 
Fotó: Horváth László

A veteránoknál az országos bajnokságon Papp Gyula „C” korcsoport 130 kg-os súlycsoportban mindkét fogásnemben aranyérmet szerzett. Angyal László „D” korcsoport 88 kg-os súlycsoportban, kötöttfogásban első helyen végzett, szabadfogásban pedig harmadik lett. A világbajnokságon Papp második mérkőzésén megsérült, így fel kellett adnia a küzdelmeket. Angyal remek birkózás után bronzérmet szerzett. 

Az est során értékelték az edzői tevékenységeket is, így jutalomban részesült Tombor István, Fehér Krisztián, Kiss Károly, Dudás György, Asztalos Bálint, Sipos Zsolt, Piros Tibor, Telekné László Csilla. Továbbá elismerést vehetett át Mezei István és több támogató. Köszönet hangzott el a jelen és távollévő intézményi képviselők, vállalkozók, civil emberek felé, ezen támogatások nélkül sokkal nehezebb lett volna ezeket a csodálatos eredményeket elérni, a dunaújvárosi birkózó sport színvonalát fenntartani. A rendezvény zenével, beszélgetéssel és finom vacsorával ért véget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában